Verlaten Zeilboot Windigo duikt ineens op

16 maart 2013

Nieuws

windigo reis

Zaterdag 23 Februari spotte de Polair 3, een helikopter eenheid van de Australische luchtmacht een schip genaamd Windigo aangespoeld op het strand.

Polair 3 landde naast het aangespoelde schip en ging aan boord, waar ze een verlaten zeilboot aantroffen. Later bleek het om de boot te gaan die als verloren achter werd gelaten nadat het gekapseisd was in hele hoge golven. De eigenaren moesten gered worden door de Nieuw-Zeelandse kustwacht. Dit gebeurde vlakbij de eilandengroep van Polynesië, Tonga (B: Australië, C: Tonga zie plaatje). Windigo heeft maandenland rondgedobberd, waarbij zijn reis ten einde kwam door het in de weg liggende strand van het zonnige eiland Australië. De zeilboot heeft in zijn eentje een enorme afstand afgelegd, waarschijnlijk opzoek naar zijn baasjes. De eigenaren van het schip zijn onmiddellijk op de hoogte gesteld van het onwaarschijnlijke nieuws. Plannen hebben zij om hun boot, een fantastische reis over de Atlantische oceaan rijker, te bezoeken

1 Reactie naar “Verlaten Zeilboot Windigo duikt ineens op”

  1. Ron Zegt:

    Conclusie; verlaat NOOOOOOIIIIIT je boot tenzij de dekken onderwater staan, of de boel in de hens. Ander blijf je aan boord, altijd! Er zijn legio voorbeelden van schippers die in hun reddingsvlot stapten omdat het aan boord te gevaarlijk was”. En maanden later blijkt zo’n bootje dan nog lekker rond te zeilen, op de windpilot.

    Beantwoorden

Beantwoorden