Wadden Flottielje in het Pinksterweekend

21 maart 2013

Nieuws

Droogvallen Oostelijk Wad Nederland

Tijdens de Wadden flottielje maak je kennis met de prachtige natuur en vaarwateren van het oostelijke Wad in Nederland

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen op een zeilboot. Omdat het een veilig manier van zeilen is. Flottielje zeilen betekend in feite dat je schipper bent op je eigen boot. Met je gezin, familie of vrienden maak je deel uit van een groep zeilboten, ook wel vloot genoemd, die zeilen onder leiding van een moederschip. Op zo’n dergelijk moederschip bevindt zich de flottieljeleider die als gids dient voor jou zeilreis. Voor alle reilen en zeilen en voor raad en daad kun je bij deze flottieljeleider terecht die bekend is met de vaarroutes van jou bestemming. Samen met de andere reisgezelschappen wordt gezamenlijk gegeten, gelachen, feestgevierd en gedronken.

Droogvallen op het Wad

Veel mensen kiezen voor het buitenland en vergeten wat voor prachtig natuurgebied en vaarwateren wij hier in Nederland hebben. Pieter en Tineke Ubbink, Sjoerdtje Visser en Tom Dunnebier organiseren een geheel verzorgde flottielje die vertrekt vanuit Oostmahorn over het oostelijk Wad. In het Pinksterweekend worden onder anderen Schiermonnikoog en Noordpolderzijl aangedaan, waar drooggevallen zal worden op het Uithuizerwad. Dit droogvallen op het Wad is een magische gebeurtenis, waarbij je ‘s nachts de kaart kunt lezen bij het licht van de Melkweg. Vergezeld door de andere leden van de Wadden flottielje kun je genieten van de vallende sterren en de zwaaiende vuurtoren lichten. Geen reden om te gaan slapen dus!

Voorlichting Wadden flottielje

Omdat het zeilen op het Wad in de praktijk moeilijk is dan op papier, wordt er een voorlichting gegeven over de Wadden Flottielje. Van de Wadden flottielje in de avond van 5 april. Deze voorlichting wordt in de avond van 5 april gegeven door Maarten Snel van de Wadvaarders. Niet alleen krijgt u hierdoor informatie over het Wadzeilen, ook leert u zo uw medezeilers alvast kennen.

Jachthaven Lauwersmeer

Omdat er op het Wad drooggevallen gaat worden is het hebben van een zeilboot met een variabele kiel van belang. Voor mensen die niet beschikken over een boot met variabele kiel kunnen deze huren in de vertrekhaven van de Wadden flottielje: Jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn. De aanvang is ’s avonds 16 mei in Oostmahorn bij de jachthaven Lauwersmeer. Daar zal gezamenlijk gegeten worden, waar de ochtend daarna daadwerkelijk vertrokken zal worden. De flottielje eindigt maandag 20 mei.

Voor meer informatie over het flottielje neemt u contact op met:

-Pieter en Tineke Ubbink

tineke.hovius@inter.nl.net

06-55870377

 

– Sjoerdtje de Visser en Tom Dunnebier

info@tsjoender.com

 

Voor meer informatie over de huurschepen neemt u contact op met Zeiljachthuren.nl

www.zeiljachthuren.nl

050 – 8200 200

Geen reacties.

Beantwoorden