Team SCA maakt 5 teamleden bekend

Na een aantal intensieve trainingsdagen maakt Team SCA haar eerste vijf teamleden bekend voor de Volvo Ocean Race 2014-15

Na een aantal intensieve trainingsdagen maakt Team SCA haar eerste vijf teamleden bekend voor de Volvo Ocean Race 2014-15.

Als enige team in de aankomende VOR, bestaat Team SCA volledig uit vrouwen. Om een zo goed mogelijk team neer te zetten voor de race, werden 20 kandidaten uitgenodigd voor een selectieronde die gehouden wordt in Puerto Calero, Lanzarote. Tijdens deze trials werden de vrouwen op verschillende vlakken getest. De trainingen bestaan uit krachttesten, snelheid en doorzettingsvermogen. De zeiltrainingen worden aan boord van de pijlsnelle VO-70trainingsboot gedaan.

Na een aantal trainingsweken is de organisatie achter Team SCA met vijf namen gekomen van vrouwen die deel zullen nemen tijdens de Volvo Ocean Race 2014-15. Annie Lush (GBR), Sophie Cizcek (AUS), Sam Davies (GBR), Liz Wardley (AUS) en onze eigen Carolijn Brouwer (NED).

Ruim tien jaar geleden verscheen Team SCA voor het laatst met een crew dat geheel bestond uit vrouwen. Volgens Richard Brisius, manager van Team SCA, is het niveau en de professionaliteit nu veel hoger. Alle vijf vrouwen hebben hun eigen niche gevonden in een sport dat nog steeds wordt gezien als een mannensport. Het vijftal heeft ruime ervaring in het zeilen, van Olympisch zeilen en matchraces tot Offshore-solozeilen.

Team SCA zal in de wateren rond Lanzarote blijven trainen tot aan de start van de Volvo Ocean Race in september 2014

 

 

 

Geen reacties.

Beantwoorden