Steek de oceaan over met de Royal Clipper en behaal je diploma aan boord

15 oktober 2014

Aanbieders, Leren, Nieuws, Zeilvakantie

Zeilreis van Barbados naar Malaga

De kans om op volle oceaan de theoretische kennis van het navigeren te combineren met de praktijk is uniek. De Hogere Zeevaartschool Antwerpen, ATC Cruise Travel en Star Clippers gaan samen scheep op de Royal Clipper. Die ontvangt de trainees die een zestien dagen lange opleiding willen volgen bij de hoogst gekwalificeerde lesgevers tijdens de zeilreis van Barbados naar Malaga.

Deze oceaanoversteek nodigt twee groepen zeilliefhebbers uit. Zij die hun kennis en ervaring willen boosten. En zij die van de weidsheid van de Atlantic houden. Deze zeemijlenvreters komen samen op de Royal Clipper, een zeilend passagiersschip.

Zeven lesgevers, verbonden aan de Hogere zeevaartschool van Antwerpen en gespecialiseerd in zowel de professionele als de pleziervaartmaterie, geven tijdens de oversteek lessen. De onderwerpen zijn navigatie, terminologie, manoeuvres, astronavigatie, weerkunde op zee, veiligheid, reglementen en maritieme radiocommunicatie nl. “global maritime distress safety system” (GMDSS) voor de beroepsvaart “ restricted” of “general” operator certificaten. In de stopover op de Azoren en in de aankomsthaven Malaga worden bootmaneuvers aangeleerd en getest op schaal van de pleziervaart. De sloepen van de Royal Clipper zijn daar uitermate voor geschikt.
Op de voorlaatste dag van de reis worden er aan boord proeven afgenomen waarmee de trainees een brevet Yachtman of Yachtnavigator kunnen behalen. Frisser van de lever examens afleggen is onmogelijk. Bovendien is de Royal Clipper een te duchten zeilschip. Het is luxe ingericht voor de passagiers, maar voor de aspirant navigatoren wacht een volledig ingerichte navigatiehut en de beste, modernste apparatuur op vlak van positiebepaling, ontvangst van meteo-data, communicatie en veiligheid.

Pleziervaarders die deze reis willen meemaken hoeven geen vaarbrevet te hebben. Door de modulaire aanpak is dit concept geschikt voor beginners zowel als voor brevethouders die hun kennis willen vervolmaken.

, , ,

Geen reacties.

Beantwoorden