Statenjacht op Boot Holland 2013

11 januari 2013

Watersport beurzen

Het Statenjacht van de provincie Fryslân is te bewonderen op Boot Holland 2013. De ‘Friso’ ligt in de stand van Het Friese Merenproject. Van 8 tot en met 13 februari 2013 is watersportbeurs Boot Holland weer te bezoeken in het WTC Expo in Leeuwarden.

Boot Holland brengt al jaren primeurs op het gebied van watersport. Van 8 tot en met 13 februari 2013 vindt de 23e editie plaats van deze watersportbeurs. Ook dit jaar is Het FrieseStaten Jacht Friso Merenproject van de provincie Fryslân erbij. Met onze stand ‘Werk in Uitvoering’ willen wij u laten zien waar in Fryslân gewerkt wordt om de watersport nog aantrekkelijker te maken. Want dat gebeurt op vele plaatsen: bijvoorbeeld in Balk, Earnewald en Harlingen, aan de Turfroute en de Noordelijke Elfsteden Vaarroute, en aan de noordoever van de Fluezen.

Historisch

Boot Holland 2013 krijgt bovendien een historisch tintje. Dit jaar zal de boeier ‘Friso’, gebouwd in 1894, op de beurs te bewonderen zijn. Sinds 1953 is dit schip in gebruik als Statenjacht van de provincie Fryslân. Al met al meer dan genoeg reden om in februari een kijkje te komen nemen!

 

Geen reacties.

Beantwoorden