De oorlogsverslaggevers van de Volvo Ocean Race

26 maart 2013

Nieuws

Journalist aan boord van de VOR, oorlogsverslaggever

Overspoeld wordt de organisatie van de VOR met aanmeldingen van Oorlogsverslaggevers

 

 

De organisatie van de Volvo Ocean Race heeft mensen opgeroepen, mensen die zich in willen spannen om interessante stukjes te schrijven over de zwaarste zeilrace, om zich aan te melden bij de VOR organisatie. Ze zoeken voornamelijk mensen die goed om kunnen gaan met video en fotografie om de VOR zo goed mogelijk in beeld te kunnen brengen.

Binnen tien weken, nadat de organisatie aankondigde journalisten nodig te hebben, werden zij overspoeld met enthousiaste journalisten die allen opzoek zijn naar een uitdaging. Meer dan vijfhonderd aanmeldingen van over de hele wereld kwamen binnen. Veel mensen zien het wel zitten om de functie te vervullen, de functie die gezien wordt als een van de zwaarste journalistieke banen van de wereld. ‘Oorlogverslaggevers van de race’ noemt Knut Frostad, directeur van de Volvo Ocean race, de onboard reporters. De reden van de oproep naar deze oorlogsverslaggevers is om de race bij een groot publiek over te brengen en meer mensen kennis te laten maken met het verhaal en de opwinding van de race.

Voor de Volvo Ocean Race, die in 2014-2015 wordt gehouden, kunnen de Oorlogsverslaggevers zich nog steeds melden en hun sollicitatie opsturen.

,

Geen reacties.

Beantwoorden