Zeilbotenjury Hiswa verkiest Nacra 17 als zeilboot van het jaar

8 maart 2013

Nieuws, Zeiljachten

nacra 17 sailing

Woensdag 6 maart, tijdens de opening van de HISWA, is de Nacra 17 door de zeilbotenjury verkozen tot zeilboot van het jaar 2013.

De speciaal ontworpen Nederlandse Catamaran, waarin tijdens de spelen van 2016 in Rio gevaren zal worden, is als beste zeilboot verkozen en heeft hiermee twee andere genomineerde boten verslagen: de J70 en de Hallberg-Rassy 412.

Volgens de ISAF moet de zeilsport spectaculairder worden, waardoor zij de Nacra 17 als beste boot hebben verkozen. De Nacra 17 is een nieuwe generatie catamaran zeilen, waarbij het woord extreem centraal staat. De boot is geschikt voor een gemixte bemanning en zorgt voor veel stabiliteit mede door de verstelbare zwaarden die in drie standen gezet kunnen worden. Deze zwaarden zijn licht gekromd en steken door beiden rompen en zorgen ervoor dat de Nacra 17 boven het water zal zweven zoals een draagvleugelboot. Dit in combinatie met een gewicht van 145 kilo zorgt ervoor dat de Nacra 17 over het water scheert en zeker niet weggelegd is voor de beginnende zeiler.

In het toegevoegde filmpje wordt duidelijk hoe snel de Nacra 17 is, maar vooral hoe moeilijk het is om dit bootje te zeilen.

Geen reacties.

Beantwoorden