ISAF opzoek naar een nieuwe competitieopzet

25 mei 2013

Nieuws, Wedstrijden

ISAF wil de competitieopzet veranderen en daar zijn veel zeilers waaronder marit bouwmeester het niet mee eens

De internationale Zeilbond ISAF gaat dit jaar met een aantal nieuwe competitieopzetten experimenteren om het zeilen aantrekkelijker te maken voor het grote publiek

Nadat surfer Dorian van Rijsselberghe al voor de afsluitende finalerace tijdens de Spelen van London verzekerd was van olympisch goud, vond de ISAF dat hieraan iets gedaan moest worden. Het moet spannender!

De organisatie van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik liet vorige week donderdag weten dat zij op verzoek van het ISAF een nieuwe competitieopzet gaan hanteren. Enkel de top zes na de eerste vier zeildagen kwalificeert zich voor de medalrace. Hierdoor worden de resultaten van de eerste dagen vrijwel geheel geschrapt. Zo kan het zijn dat wanneer iemand alle normale races wint, slechts derde wordt in de medalrace en dus niet de uiteindelijke winnaar is.

Marit Bouwmeester liet weten het niet eens te zijn met de nieuwe competitieopzet van de Delta Lloyd Regatta ”Zo wordt zeilen een gelukssport! Zeilen is een consistenie sport, waarbij de meest constante zeiler wint. Het was jammer dat Dorian al verzekerd was van goud tijdens de Spelen van London, terwijl de finalerace nog moest beginnen, maar hij was gewoon de beste van allemaal!” Verder liet ze weten dat veel zeilers tegen de nieuwe competitieopzet zijn en beginnen samen te spannen. Collega Pieter-Jan Postma denkt er hetzelfde over als Marit, maar begrijpt de ISAF wel. ”Tijdens het ISAF-congres is gezegd dat het tijdens de Spelen van Rio anders moet. Daarom willen ze de verschillen formats testen bij verschillende wedstrijden in 2013”, Aldus Pieter-Jan.

,

Geen reacties.

Beantwoorden