Hypotheekvormen

8 maart 2009

Scheepshypotheek

Hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingvrije Jachthypotheek betaalt u alleen rente en behoeft de lening pas te worden afgelost bij verkoop van het pleziervaartuig. Voordeel hiervan is de lage maandelijkse last. Nadeel is dat u niet aan vermogensvorming doet, zodat het onzeker is of u na 20 jaar de lening uit de dan beschikbare middelen kunt aflossen. Aflossing kan tot 20% per jaar boetevrij. Maximale hypotheek met zeer lage maandlasten? Bereken het eenvoudig!

 

Lineaire hypotheek

Van de hypothecaire schuld wordt elk jaar een gelijk bedrag afgelost. Daarnaast betaalt u rente over de resterende schuld. Meer informatie kunt u ook hier vinden.

 

Levenhypotheek

Bij de levenhypotheek wordt gedurende de looptijd niet afgelost. De rente blijft van jaar tot jaar gelijk. In plaats van aflossing wordt premie voor een verzekering betaald. Dit kan een eurosverzekering, maar ook een beleggingsverzekering zijn. Jaar na jaar wordt zo een kapitaal opgebouwd, waarmee te zijner tijd de lening kan worden afgelost. Bij eerder overlijden wordt (een deel van) de lening afgelost met de meeverzekerde overlijdensuitkering. Lees hier meer over de levenhypotheek.

 

Spaarhypotheek

Ook bij de spaarhypotheek wordt de lening afgelost met een levensverzekering. Het grote verschil met de hiervoor omschreven levenhypotheek is de renteaangroei in de spaarpolis. Dit rendementspercentage is namelijk hetzelfde als het hypotheekrentepercentage dat u betaalt. Na afloop van de rentevastperiode moet de hypotheekrente opnieuw worden vastgesteld. Is deze rente hoger dan voorheen, dan geldt dat ook voor de rentevergoeding in de spaarpolis. Meer informatie leest u hier.

 

Beleggingshypotheek

Deze hypotheekvorm is vergelijkbaar met de levenhypotheek. Het fundamentele verschil is dat het vermogen (voor aflossing van de Jachtyhypotheek) niet wordt opgebouwd in een verzekering, maar in beleggingsfondsen. De hypotheeklasten bestaan, naast de hypotheekrente, uit een bedrag dat wordt belegd. Dit kan een periodieke inleg zijn, maar ook een eenmalige, in een fonds naar keuze. Het is mogelijk daarmee een (aanzienlijk) hoger rendement te halen dan het rentepercentage van uw Jachthypotheek. Het kan echter ook minder goed uitpakken. Valt het rendement tegen, dan bestaat de kans dat u uiteindelijk de hypotheekschuld niet volledig kunt aflossen. Voor meer informatie klikt u hier.

 

Hypotheekaanbieders

Goedkoopste online hypotheek? Direct vrijblijvende offerte!

 

Sponsor

 

 

 

Geen reacties.

Beantwoorden