HISWA 2013: De ideale voorbereiding op het watersportseizoen

11 januari 2013

Nieuws, Watersport beurzen

Op 6 maart 2013 gaat het nieuwe watersportseizoen van start in Amsterdam RAI tijdens de grootste watersportbeurs van Nederland: de HISWA Amsterdam Boat Show. Naast tientallen watersportwinkels en een boordevol activiteiten- en informatieprogramma, zijn honderden boten op de beurs te vinden waarmee je doorgaans nog hetzelfde seizoen het water op kunt. De HISWA is voor fervente watersporters de beste voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook voor wie nog niet bekend is met watersport is een bezoek de moeite waard. De beurs blijft vernieuwen en presenteert in 2013 weer een aantal nieuwe beursonderdelen en activiteiten, waaronder een sportboten- en sloepenpaviljoen en een winkelctrum met catwalk . In het bassin zijn onder meer ‘Yoga op een SUP’ en ‘Bungee Rowing’ nieuw. Ook hanteert de HISWA nieuwe openingstijden en zijn de entreeprijzen verlaagd. Een NS-retourtje van en naar station RAI kost in combinatie met een HISWA-kaartje slechts € 7,50. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2013 gehouden in Amsterdam RAI.HISWA 2013 | Moet je niet missen

De HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI vormt voor iedere watersporter de perfecte gelegenheid om het seizoen te beginnen. Van recreatieve sloepvaarders tot doorgewinterde zeilers. Met duizenden onderdelen en accessoires zijn verreweg de meeste merken vertegenwoordigd op HISWA 2013 en is alles voor op en om de boot te vinden. Met verreweg de meeste boten die op beurs te zien zijn, kan deze zomer nog worden gevaren. HISWA 2013 legt hiermee een duidelijke focus op boten tot 10 meter en biedt een zeer uitgebreid aanbod in dit segment. Het aanbod sloepen en sportboten in de RAI kent in Nederland zijn gelijke niet. Van eenvoudig en voordelig tot zeer luxueus en snel. Het nieuwe Sloepen paviljoen en Sportboten paviljoen laten een grote diversiteit aan boten zien van verschillende merken. De collectie open zeilboten op de beurs is uniek met stijlvolle day sailers en een groot aanbod sportieve wedstrijdboten.

Nieuwkomers in bijna elk segment

De vernieuwde focus werpt zijn vruchten af met, naast veel trouwe deelnemers, in bijna elk segment nieuwe exposanten. Enkele nieuwkomers op de beurs zijn Cornelis Jongkind Scheepsinstallatietechniek, Yagt (Essence), Rebelcell, Tightpac Europe, Highfield RIB’s, SeaEQ, Blackfish Marine, Vanclaes B.V., Metalu Holland en DinghyGo. Er zijn veel zeer uiteenlopende noviteiten aangemeld voor HISWA 2013. Er wordt zelfs nieuwe boot geïntroduceerd, waarvan de organisatie niet eens weet welk type het betreft. Een oud-Hollands merk wordt nieuw leven ingeblazen door eveneens nieuwkomer Ulteam.

Hollands Glorie

Naast het grote aanbod boten tot 10 meter, zal er ook een klein aantal grotere boten te zien zijn. Enkele genomineerde boten voor de HISWA Boot van het Jaar zijn groter dan 10 meter. Bijvoorbeeld de Ned 70 en de Hallberg-Rassy 412. Ook zijn grotere boten te zien op de Nautique Hollands Glorie Award Tentoonstelling, waaraan de HISWA Amsterdam Boat Show in 2013 podium biedt. Het betreft jachten die voor een groot deel ofwel in Nederland ontworpen of gebouwd zijn, bij voorkeur beide, en die de afgelopen drie jaar op het water zijn verschenen. De award wordt uitgereikt in verschillende categorieën. De winnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

Winkels, modeshows & productpresentaties op nieuwe Watersportpromenade

HISWA introduceert dit jaar de Watersportpromenade; een gezellig winkelcentrum, waar bezoekers terecht kunnen om aankopen te doen voor het nieuwe watersportseizoen. Diverse watersportwinkels bieden hun producten aan, veelal tegen aantrekkelijke beurstarieven. Centraal op de promenade komt te midden van gezellige terrasjes de Catwalk, waarop de hele dag door mode en producten worden getoond die verkrijgbaar zijn in het winkelcentrum.

Jongeren hebben gratis toegang en kunnen diverse watersporten proberen

Jongeren tot en met 16 jaar kunnen gratis naar de HISWA. De spectaculaire Water Fun Zone is voor hen dé aangewezen plek op de beursvloer. In het bassin van ruim 50 meter lang kunnen zij gedurende de hele beurs zelf windsurfen, waterskiën, wakeboarden, suppen, zeilen, kanoën en nog veel meer! Op zaterdag 9 en zondag 10 maart kunnen kinderen onder begeleiding varen in de RAI haven. Verschillende boten liggen klaar om door de kids eens flink aan de tand gevoeld te worden. Naast het bassin kunnen jongeren vanaf 6 jaar onder begeleiding meedoen aan creatieve activiteiten, zoals bootjes bouwen, zeilen maken en leren knopen en wordt een speurtocht georganiseerd langs exposanten op de beurs.

Boordevol actief, leerzaam en inspirerend activiteitenprogrammaHISWA 2013

Ook voor volwassenen is er van alles te doen, leren & beleven. In het bassin kunnen bezoekers zich in 2013 laten instrueren over noodsituaties en oefenen met reddingsvlotten en –vesten. Wie kennis wil maken met het populaire SUPPEN, dé nieuwe vervanging van de sportschool in de zomer, kan dat nu zelfs combineren met Yoga! Ook roeien staat op het programma. Bezoekers kunnen op ergometers proeven van de sport en voor wie van het echte werk houdt is er Bungee Rowing in de Water Fun Zone. Op het nieuwe Demoplein komen de hele dag door onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen op interactieve wijze aan bod. Verder biedt de beurs leerzame Meteoclinics voor elke watersporter die zich wel eens op de grotere wateren begeeft. De clinics worden verzorgd door Zilt Magazine. In het Zeiltheater op de beursvloer zijn dagelijks interactieve sessies over droomreizen, technische en tactische tips voor wedstrijdzeilers en nog veel meer. Voor iedereen die houdt van snelheid op het water is een bezoek aan de Powerboat Zone op de HISWA een must!

Elektrisch varen op de HISWA

Elektrische en hybride boten, scheepsontwerpen en de nieuwste ontwikkelingen en producten, zoals laders omvormers en batterijen, op het Elektrisch varen paviljoen is alles over elektrisch en hybride varen te vinden. Het paviljoen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Elektrisch Varen Nederland. In de RAI haven kan met elektrisch aangedreven boten een proefvaart worden gemaakt. Vanuit de RAI haven kan worden doorgevaren naar de Amsterdamse grachten.

Gewijzigde openingsdata en tijden

HISWA 2013 hanteert nieuwe openingstijden en de entreeprijzen zijn verlaagd. Hiermee speelt de organisatie in op de wensen van bezoekers.  De HISWA Amsterdam Boat Show 2013 is geopend van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart. Hiermee opent de beurs een dag later dan gebruikelijk. Hier komt een extra avondopenstelling voor in de plaats op woensdag 6 maart. De openingstijden sluiten aan op de wensen van bezoekers. Doordeweeks is de HISWA geopend van 11 tot 22 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur.

Verlaagde entreeprijzen

Bezoekers betalen voor een toegangsbewijs in 2013 € 2,50 minder dan in 2012. Online kost een kaartje € 12,50 en aan de kassa € 15,00. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen worden besteld via hiswa.nl. Hierbij kan bovendien een NS dagretour worden gekocht voor maar € 7,50. Hiermee kunnen bezoekers vanuit het hele land met de NS van en naar de HISWA Amsterdam Boat Show reizen.

4 Reacties naar “HISWA 2013: De ideale voorbereiding op het watersportseizoen”

 1. Digisail redactie Zegt:

  Laat het dit jaar dan wel een succes zijn!

  Beantwoorden

 2. Gerlof Zegt:

  Wie gaat er tegenwoordig nog naar een beurs, misschien alleen bejaarden. Bejaarden hebben natuurlijk wel geld (;

  Beantwoorden

 3. Malle Pietje Zegt:

  De Hiswa is een club van graaiers die zulke hoge prijzen vragen voor beurzen dat exposanten de prijs van hun boten moeten verhogen. Maar Hiswa zit in zwaar weer, de helft van het personeel vliegt eruit dus die dure prive feestjes in Dusseldorf zijn verleden tijd. Hoewel..

  Beantwoorden

Beantwoorden