Fase Rio 2016 vraagt andere coach Nacra17

4 juni 2014

Nieuws, Wedstrijden

De Nacra 17 is na de Olympische Spelen van Londen benoemd als een van de tien nieuwe zeildisciplines. De nieuw ontwikkelde catamaran heeft in die korte tijd een enorme groei meegemaakt, evenals de zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg in deze gemengde klasse. Echter halverwege deze Olympiade stokt de progressie van het Nederlandse team in de Nacra 17. Hierdoor zijn het Watersportverbond en coach Sven Karsenbarg genoodzaakt de samenwerking te beëindigen.

2012-2013
Onder leiding van ex-catamaranzeiler en coach Sven Karsenbarg werd met een ploeg van acht zeilers een start gemaakt in de winter van 2012. In 2013 won het team van Mandy Mulder en Coen de Koning het EK en Renée Groeneveld en Karel Begemann werden 4de op het WK.

Kernploeg

In 2013 bestond de Delta Lloyd Kernploeg in de Nacra 17 uit twee ervaren stuurvrouwen, Mandy Mulder en Renée Groeneveld, die beide al een Olympische Spelen hebben meegemaakt, gekoppeld aan twee ervaren catamaranspecialisten: Coen de Koning en Karel Begemann. Afgelopen winter nam reserve Steven Krol de plaats in van Begemann aan boord bij Renée Groeneveld.

Geen reacties.

Beantwoorden