CAM Race verslag

22 augustus 2006

Archief CAM Race

Cam Race 2006 verslag

Maandagmiddag heeft Daikin Airco, deelnemer aan de Colin Archer Memorial Race, een aanvaring gehad met een UFO, een Unidentified Floating Object. Het roer van de Sinergia 40 brak daarbij af. De Noorse reddingmaatschappij heeft de boot naar het Noorse Arendal gesleept voor reparaties.

Daikin Airco was maandagmiddag onderweg naar een prima klassering in de Colin Archer Memorial Race. Met nog zo’n 40 mijl te gaan naar de finishlijn bij het Noorse Larvik, leek er geen vuiltje aan de lucht. Een zuidelijke wind van zo’n 22 knoop blies het team met een bootsnelheid van 10 knopen naar de bestemming. De bemanning had net zeil geminderd, om geen onnodige risico’s te nemen. De CAM Race is weliswaar een race, het team heeft andere prioriteiten, namelijk het Zweedse Kampioenschap en het WK. Om 17.30 werden die plannen in de war gestuurd. Lees meer…

 

 

Op de achtergrond de Zoutkamperlaag waar vandaan de schepen morgen koers zetten naar Larvik.

 

 

 

Lauwersoog, the evening before the morning after

Een kapot ankerlicht in de mast van de Pozzetto d’Oro was voor Digisail een kans u alvast deze beelden van de haven van Lauwersoog te laten zien. Vanaf de masttop van het schip, een Grand Soleil 56 ziet de haven er rustig uit. 25 Meter lager is de bemanning van de meeste schepen nog in de weer met de laatste voorbereidingen voor de start van de race van morgen. Het is 9 uur ’s avonds.

 

 

Geen reacties.

Beantwoorden