Claasen bouwt Bougainville

16 mei 2013

Nieuws, Zeiljachten

Bougainville een ontwerp van Claasen is een lichtgewicht zeiljacht met de modernste snufjes

De Bougainville, een 22 meter lang ontwerp, is voor de bouwer van de superjachten relatief klein, maar zit natuurlijk wel boordevol nieuwe technologieën.

Bijna klaar is Claasen met de bouw van het moderne zeiljacht Bougainville. Berret Racoupeau Yacht Design, een Frans ontwerpbureau, is verantwoordelijk voor zowel het exterieur als de jachtarchitectuur. De moderne lijnen zijn erg indrukwekkend en de grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Vanwege een hydraulische hefkiel kan de diepgang varieren van 2.30 tot 3.90 meter.

Door de ontwerper wordt de Bougainville omschreven als performance Cruiser, waarbij gewicht een cruciale rol speelt. Ze hebben gekozen voor een aluminium romp en een composiet dek. Door de betimmering op te bouwen met sandwichpanelen met schuimkern, en een carbon mast te plaatsen van Southern Spars wordt verder ingespeeld om de boot zo licht mogelijk te houden. Verder is de carbon EC6 verstaging bijzonder en worden de lieren hydraulisch bekrachtigd, waarbij alle lijnen onderdeks naar de twee grote stuurwielen in de kuip lopen.

Het interieur, dat volledig is afgewerkt met Frans notenhout en subtiele esdoorn lijsten, is ontworpen door Rhoades Young Design. Bougainville heeft twee gastenhutten en een eigenaarssuite met elk hun eigen douche en toilet. Achter in het schip is de kombuis en de hut voor twee bemanningsleden. De ruime salon bevindt zich in het midden van het schip, waar ook een dinette en de navigatiehoek is te vinden

Geen reacties.

Beantwoorden