Botenbezitters bezorgen kankerpatiënten onvergetelijke dag.

27 mei 2014

Nieuws

SWRTN organiseert ‘Varen voor elkaar’

Projectburo 43 organiseert zaterdag 31 mei in opdracht van Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland (SWRTN) het bijzondere benefietevenement ‘Varen voor elkaar’ op het water rond Terherne en Heerenzijl.

Tijdens dit evenement mogen mensen die getroffen zijn door kanker en hun naasten gratis een dagje meevaren op een boot die hen door plaatselijke botenbezitters wordt aangeboden. Doel van ‘Varen voor elkaar’ is niet alleen om kankerpatienten een gewelkdige dag te bezorgen, maar ook om geld in te zamelen voor Het Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland (NKN).

Varen voor elkaar

Het Nautischfonds is opgericht door watersportliefhebbers Robert Rust en Lieke Idsinga die in hun eigen omgeving te maken kregen met kanker. Al varend bedachten zij dat het mooi zou zijn om mensen die met deze ziekte leven, mee te nemen op hun boot om hen zo een leuke en ontspannen dag aan te bieden. Dit idee is uitgegroeid tot het Nautischfonds, dat kankerpatiënten kosteloos een dagje op het water bezorgd.

Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland heeft dit initiatief omarmd en van ‘Varend voor elkaar’ een jaarlijkse terugkerende evenement maken. Voor de dag zelf is de stichting nog op zoek naar booteigenaren die een bijdrage willen en kunnen leveren. Wie geen boot of tijd heeft, maar omarmd het initiatief wel omarmd, kan altijd een donatie geven onder vermelding van Varen voor elkaar op rekening nr: NL50INGB0006351844 t.n.v. S.W.R.T.N.

Meer informatie voor schippers, maar ook voor vrijwilligers, donateurs en sponsoren is te vinden op de website www.swrtn.nl. Aanmelden kan via info@swrtn.nl.

1 Reactie naar “Botenbezitters bezorgen kankerpatiënten onvergetelijke dag.”

  1. Peter Zegt:

    Goed initiatief!

    Beantwoorden

Beantwoorden