Barbecue en zeilen | nu veilig met de COBB barbecue

Zeilen en barbecueën met COBB barbecue

Barbecueën tijdens het zeilen. Zit je gezellig met je vrienden aan boord, 30 graden, wijntje, biertje en barbecue. Barbecueën blijft echter gevaarlijk aan boord van een zeiljacht. Er is nu een mooie Barbecue en zeilenoplossing tegenwoordig, de COBB barbecue.

Het ontwerp van de “Cobb Portable Grill” is ontstaan met veiligheid in gedachte. Het is een uitvinding uit Zuid-Afrika, oorspronkelijk bedoeld als kooktoestel voor de bevolking op het platteland ter vervanging van het koken op open vuur. Het doel was het bevorderen van veiliger koken en het voorkomen van brand in de natuur. Erg handig als je net je anker uit gooit bij een droog eiland in de Middellandse zee.

Het eerste prototype was een bolvormig keramisch toestel waarop het prima koken was, maar dat te zwaar en onhandig was voor dagelijks gebruik. De oorspronkelijke brandstof voor de Cobb waren de in Afrika makkelijk verkrijgbare gedroogde maïskolven (corn cobbs), vandaar de naam. De Cobb is verbeterd en dit heeft geresulteerd in een handzame, draagbare, veilige en enorm efficiënte barbecue. In plaats van maïskolven wordt de Cobb nu gestookt met houtskool briketten.

 

 

1 Reactie naar “Barbecue en zeilen | nu veilig met de COBB barbecue”

  1. Silvia Zegt:

    Handig. Wij gebruiken nu altijd een Magma die je aan de hekstoel kan bevestigen. De hekstoel is nu alleen wel erg lelijk aan het worden.

    Beantwoorden

Beantwoorden