25ste Race of the Classics

20 maart 2013

Nieuws, Wedstrijden

studenten race of the classics

Vanaf 1 April gaan ruim 450 deelnemers van start in de 25ste Race of the Classics

De 25ste Race of the Classics is Europa’s grootste studenten zeilevenement, die gevaren gaat worden door 19 klassieke zeilschepen. De race zal van start gaan in de Rotterdamse haven. Vanuit Rotterdam wordt de oversteek naar Ipswich (Engeland) gemaakt. Vanaf Ipswich wordt de reis vervolgd richting Brugge om vervolgens op 7 april via IJmuiden in Amsterdam te finishen.

Deze race wordt voor de 25ste maal gevaren, waarbij iedere studentenstad in Nederland wordt vertegenwoordigd door een eigen bemanning. Amsterdam wordt door drie teams vertegenwoordigd, Rotterdam en Leiden door twee en Utrecht, Leeuwarden, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Eindhoven, Driebergen, Nyenrode en Wageningen volgen met allen een team. Naast deze studentenstad-teams vaart er een interstedelijk team mee en de Marine. De groep wordt gesloten door het negentiende schip waar de organisatie op vaart.

Voor mensen die de sfeer op zon boot willen proeven kunnen tijdens de opendag op 31 maart terecht in de Rotterdamse Veerhaven. Hier is iedereen welkom die geïnteresseerd is in een kijkje binnen en buiten de klassieke zeilschepen die meedoen tijdens de 25ste Race of the Classics. Deze opendag is toegankelijk voor iedereen en is gratis.

Geen reacties.

Beantwoorden